dissabte, 27 d’agost del 2011

Anellament a Aguiro, la Vall Fosca

En aquest anellament hi vam estar 3 dies, el 19, 20 i 21 d' agost de 2011. L'anellador va ser Pere Josa però també hi va participar més gent a la que li interessa el tema.
L'anellament va ser en camps de dall a 1500m d'altitud. També hi havia molts rosers i ja començava a haver-hi arbres caducifolis. Les xarxes quedaven obertes durant la nit.

Al primer dia, ja vam començar amb escorxadors, una bosqueta vulgar, mastegatatxes, una tallareta comuna, pit-roigs, tords comuns, un bitxac, tallarols grossos, rossinyols, tallarols de casquet, piules dels arbres i una verderola. Una de les coses que ens vam fixar, va ser que al mig dia, quan feia més calor només ens queien escorxadors, això significa que són uns ocells molt adaptats a la calor i que la suporten molt bé.

Al segon dia, vam començar amb una gran sorpresa que a tots ens va fer molta il·lusió. Un enganyapastors!! Va ser impressionant sobretot la boca, perquè té un bec molt petit, però la boca molt grossa. 
Més endavant van caure, mosquiters comuns, mallerengues carboneres, un papamosques gris, pit-roigs, rossinyols i una altra gran sorpresa, una tallarol emmascarat!!(No l'havíem vist mai)
Al mig dia va caure un escorxador i cap a la tarda van anar caient piules dels arbres, mastegatatxes, merles, tallarols de casquet i un boscaler pintat gros.

Al tercer i últim dia, vam tancar xarxes al migdia. Durant el matí van caure cotxes cua-roges, mastegatatxes, merles, pit-roigs, una tallareta comuna, tallarol de casquet, piules dels arbres, rossinyols mosquiters de passa i ens vam acomiadar amb un boscaler pintat gros i un pica-soques blau!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada