dissabte, 30 d’abril del 2011

Excursió als Secans de Lleida

El passat dia 9-4-2011 vam anar a fer una excursió als secans de Lleida. Estava completament destapat i feia molt de Sol i per tant molta calor.
Vam arribar-hi a dos quarts de deu. Acabàvem de començar la ruta i ja es van fer sentir les cogullades i cruixidells els quals vam veure i escoltar durant tot el dia sense cessar. Les espècies que vam observar al llarg de la jornada van ser: gralla, xixella, calàndria, titella, xoriguer petit i comú, pardal xarrec i garsa. Al matí els ocells més destacats van ser: cucut reial perseguint-se i cridant, cucut comú, milans reials en un bàndol fent tombs en pas, mussol comú, una parella de gralles de bec vermell que tenien situat un niu dins una casa vella i també van ser vistes unes 5 gangues en vol.

La tarda la vam passar tombant pel Mas de Melons allà vam veure espècies diferents ja que era una zona de matollar amb camps de blat per la zona de dalt.
Les primeres espècies que vam veure van ser el rossinyol bord, oreneta comú, oreneta cuablanca, oreneta cua-rogenca, un mascle de capsigrany molt ben observat. Més endavant vam veure còlits rossos, botxí, alosa i tallareta cuallarga. Finalment, a la part de superior, vam tenir la sort de contemplar un grup de 12 gangues aparellades, torlits i un senglar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada