divendres, 21 de gener del 2011

Anellament a Vilanova de la Barca

El dia 16-1-2011vam anar a anellar a Vilanova de la Barca amb el Juan Bernal. És un extens bosc de ribera, anomenat el sot del fuster, on hi ha una estació d'anellament. Ens vam aixecar a les 4:30 AM per arribar a lloc a les 6:30 AM. Des de bon matí ja estava tot emboirat i es va mantenir durant tot el dia.
Vam arribar quan encara era fosc i vam haver de parar les xarxes japoneses. Tot i ser fosc ja se sentien  alguns ocells cantar i els aletejos dels que estaven dormint entre les canyes.

A l'alba es van posar actius tots els ocells i van caure: pinsà (Fringilla coelebs), repicatalons (Emberiza schoeniclus), mallerenga carbonera (Parus major), pardal de bardissa (Prunella modularis).
Més endavant va caure mallerenga blava (Parus caeruleus), rossinyol bord (Cettia cetti), pit-roig (Erithacus rubecula) i teixidor (Remiz pendulinus).

Durant tot el dia vam observar : cogullada, cadeneres, aligot, arpella comú, verdums ,lluers, pardal de bardissa, bernat pescaire , martinet blanc, corb marí i un possible esparver d' espatlles negres que no vam poder assegurar degut a la boira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada